Opleidingen

Risico Inventarisaties & Evaluaties

Risico Inventarisaties & Evaluaties

Risico Inventarisaties & Evaluaties

Een Risico-Inventarisatie en -Evaluatie is een verplicht onderzoek voor iedere werkgever die personeel indienst heeft of personeel inleent. Alle bedrijven met personeel moeten in Nederland schriftelijk vastleggen of het werk gevaar kan opleveren of schade kan veroorzaken aan de gezondheid van de werknemers. Alle informatie over Ri&E vindt op de site van het ministerie van SZW op www.rie.nl

 

NIVI BHV BV en de RI&E

Met Risico-Inventarisatie en –Evaluatie (Ri&E) inventariseren  we binnen  uw organisatie de veiligheid, de gezondheid en het welzijn van werknemers. De deskundige van NIVI BHV BV maakt een inschatting van de risico’s waarbij er wordt gekeken naar de grote van een risico, de kans dat het risico optreedt en welk effect het risico teweeg brengt.

 

Plan van aanpak

Wanneer de risico’s zijn geanalyseerd wordt er een Plan van Aanpak opgesteld.  In het plan van aanpak (pva) wordt aangeven binnen welke termijn uw bedrijf concrete maatregelen gaat nemen tegen de geïnventariseerde risico’s, en wat deze maatregelen opleveren.

 

Wat levert het op?

De voordelen van een Risico-Inventarisatie en –Evaluatie (Ri&E) zijn:

  • Voorkomen van ongevallen
  • Terugdringen van ziekteverzuim
  • Vergroten van veiligheidsbewustzijn onder uw medewerkers
  • Inzicht in risico’s binnen uw bedrijfsvoering
  • U voldoet aan de wettelijke verplichtingen van de ARBOWET

 

Bent u Risico-Inventarisatie en –Evaluatie (Ri&E) plichtig?

In onderstaande illustratie kunt u zien of u Risico-Inventarisatie en –Evaluatie (Ri&E) plichtig bent.

 

Wanneer dit het geval is kunt u bij NIVI BHV BV terecht voor een deskundig advies. Bent u Risico-Inventarisatie en –Evaluatie (Ri&E) plichtig? Wij helpen u graag met het opstellen van een Risico-Inventarisatie en –Evaluatie (Ri&E)!

Nivi Rentmeester van Veiligheid Appingedam

NIVI - Rentmeester van veiligheid

NIVI is gespecialiseerd in opleiding en advies in RI&E-Bedrijfshulpverlening, Brandpreventie, VCA/VOL en Crisismanagement. Daarnaast zijn we ook gespecialiseerd in het geven van opleidingen op het gebied van Code 95. Zo zijn jij en je medewerkers bij ons aan het juiste adres om de veiligheid van jullie bedrijf te optimaliseren. En daarom noemen wij onszelf dé rentmeester van veiligheid van Appingedam en omstreken!

Certificeringen