Opleidingen

Bedrijfsnoodplan

Bedrijfsnoodplan

Bedrijfsnoodplan

Stelt u zich eens voor: het brandalarm begint te loeien en al uw collega’s lopen verward door elkaar. Waar is de dichtstbijzijnde uitgang? Waarom doet de lift het niet? Vanwege de rookontwikkeling ziet niemand meer wat. Verwarring slaat om in paniek en er ontstaat een duwpartij bij de uitgang. Uw collega’s zijn nét op tijd het gebouw uit. Maar is iedereen er eigenlijk wel?

Een situatie zoals hierboven beschreven ontstaat maar al te snel wanneer u niet voldoende bent voorbereid. Het hebben van een brandmeldinstallatie is slechts het beginpunt. Wanneer er in uw pand een brandmeldinstallatie aanwezig is, bent u verplicht een ontruimingsplan (ook wel bedrijfsnoodplan genoemd) op te stellen. Elk bedrijf is volgens de Arbeidsomstandighedenwet verplicht om “doeltreffende maatregelen” treffen voor een eventuele evacuatie en om te zorgen dat werknemers “de nodige passende maatregelen” kunnen nemen in geval van nood. Met een ontruimingsplan zorgt u ervoor dat u aan deze wettelijke eisen voldoet.

 

WAT IS EEN BEDRIJFSNOODPLAN?

Een bedrijfsnoodplan beschrijft wat er precies moet gebeuren in geval van nood om zo veel mogelijk mensen veilig uit het gebouw te krijgen. Ook omschrijft het bedrijfsnoodplan wat er verwacht wordt van de BHV’ers bij welke calamiteit (brand, bommelding, stroomuitval enz.). Het bedrijfsnoodplan speelt een cruciale rol tijdens de voorbereiding op een eventuele calamiteit en is daardoor van belang tijdens een daadwerkelijke evacuatie.

 

HOE STEL IK EEN BEDRIJFSNOODPLAN OP?

NIVI BHV BV kan voor u snel en effectief een ontruimingsplan / bedrijfsnoodplan opstellen. We nemen daarbij de norm NEN8112 als leidraad. Deze norm van het nationale normalisatie instituut geeft aanwijzingen voor het opstellen van een doeltreffend ontruimingsplan. Het ontruimingsplan wordt door NIVI BHV BV op maat gemaakt voor uw organisatie en gebouw. Zo weet u zeker dat uw ontruimingsplan voldoet aan de wettelijke eisen en – belangrijker nog –  dat het voor uw organisatie goed werkt.

Nivi Rentmeester van Veiligheid Appingedam

NIVI - Rentmeester van veiligheid

NIVI is gespecialiseerd in opleiding en advies in RI&E-Bedrijfshulpverlening, Brandpreventie, VCA/VOL en Crisismanagement. Daarnaast zijn we ook gespecialiseerd in het geven van opleidingen op het gebied van Code 95. Zo zijn jij en je medewerkers bij ons aan het juiste adres om de veiligheid van jullie bedrijf te optimaliseren. En daarom noemen wij onszelf dé rentmeester van veiligheid van Appingedam en omstreken!

Certificeringen