Opleidingen

(NEN 3140) Inspectie elektrische gereedschappen en machines

(NEN 3140) Inspectie elektrische gereedschappen en machines

(NEN 3140) Inspectie elektrische gereedschappen en machines

Elektrisch gereedschap en elektrotechnische installaties

Wist u dat al uw elektrische gereedschap periodiek gekeurd moet worden? Die keuring is geregeld in de NEN 3140. De veiligheid van u en uw personeel is gebaat bij deugdelijk elektrisch gereedschap, daarom is de inspectie en keuring van elektrisch gereedschap ook In het Arbeidsbesluit opgenomen (Artikel 7.4a). Elektrische gereedschappen, machines, klimmaterieel en valbeveiligingsmiddelen die op de werkplek gebruikt worden mogen geen gevaar opleveren voor de werknemers. Door een officiële en deskundige keuring van uw elektrisch gereedschap kunt u aantonen dat u uw personeel veilige arbeidsmiddelen ter beschikking stelt. U voldoet hiermee zowel aan de wettelijke eisen als aan de eisen die verzekeraars stellen op dit punt.

Voordelen van gekeurd materiaal

Het keuren van elektrisch gereedschap is niet alleen verplicht, het heeft ook nog een aantal extra voordelen:

  1. Uw gereedschap is 100% in orde, wat de kans op arbeidsongevallen verkleint.
  2. Onderhoud en controle verlengen de levensduur van uw gereedschappen en arbeidsmiddelen.
  3. Een jaarlijkse keuring of inspectie van uw elektrisch gereedschap biedt u een overzicht van de gereedschappen en arbeidsmiddelen binnen uw bedrijf.
  4. Gekeurde arbeidsmiddelen voorkomen dat uw werknemers geweigerd worden op bouwplaatsen of andere locaties waar de keuringsplicht van uw arbeidsmiddelen een vereiste is.
Nivi Rentmeester van Veiligheid Appingedam

NIVI - Rentmeester van veiligheid

NIVI is gespecialiseerd in opleiding en advies in RI&E-Bedrijfshulpverlening, Brandpreventie, VCA/VOL en Crisismanagement. Daarnaast zijn we ook gespecialiseerd in het geven van opleidingen op het gebied van Code 95. Zo zijn jij en je medewerkers bij ons aan het juiste adres om de veiligheid van jullie bedrijf te optimaliseren. En daarom noemen wij onszelf dé rentmeester van veiligheid van Appingedam en omstreken!

Certificeringen