Opleidingen

(NEN 2559) Keuringen Onderhoud Blustoestellen

(NEN 2559) Keuringen Onderhoud Blustoestellen

(NEN 2559) Keuringen Onderhoud Blustoestellen

Onderhoud draagbare blustoestellen

Brandblussers. Hopelijk hoeft u ze nooit te gebruiken, maar ze zijn desondanks onmisbaar in uw bedrijf. Om ervoor te zorgen dat uw brandblusser goed functioneert wanneer er brand uitbreekt is een regelmatige controle noodzakelijk. Deze periodieke controle is geregeld in de NEN2559. Volgens de NEN2559 is ieder bedrijf verplicht onderhoud te laten uitvoeren door een erkend bedrijf. AquaSafety is daarbij uw vertrouwde partner. Wij controleren, inspecteren en onderhouden uw brandblussers conform de eisen van de NEN2559 keuring.

De controlemomenten

In de NEN2559 staat vermeld op welke wijze brandblussers gecontroleerd moeten worden.

1. Regelmatige controle door de gebruiker

Als eigenaar bent u verplicht alle draagbare blusmiddelen regelmatig te inspecteren op zichtbare gebreken. Controleert u daarbij de aanwezigheid en toegankelijkheid van de toestellen en of het toestel gebruiksklaar is. Ook moet gecontroleerd worden of het blustoestel onbeschadigd is en of de juiste gebruiksaanwijzing op het blustoestel aanwezig is.

2. Jaarlijks onderhoud door een deskundige

Jaarlijks dient het blustoestel gecontroleerd te worden door een REOB-gediplomeerde monteur van een door het CIBV gecertificeerd REOB-bedrijf. De professionals van AquaSafety beschikken over de juiste papieren en certificaten.

3. Vijfjaarlijks uitgebreid onderhoud door een deskundige

In het 5e en in het 15e jaar na de productiedatum moet het blustoestel onderworpen worden aan een uitgebreide controle. Waar nodig wordt de vullingen van het toestel vernieuwd.

4. Revisie na 10 jaar door een deskundige

In het 10e jaar na de productiedatum moet het blustoestel volledig gedemonteerd worden. Indien nodig wordt er een een drukproef uitgevoerd op de cilinder. De drukpatronen van de blussers mogen niet ouder zijn dan 10 jaar. Patronen die 10 jaar in de blussers zitten worden vervangen. Indien noodzakelijk worden ook andere onderdelen vervangen.

Nivi Rentmeester van Veiligheid Appingedam

NIVI - Rentmeester van veiligheid

NIVI is gespecialiseerd in opleiding en advies in RI&E-Bedrijfshulpverlening, Brandpreventie, VCA/VOL en Crisismanagement. Daarnaast zijn we ook gespecialiseerd in het geven van opleidingen op het gebied van Code 95. Zo zijn jij en je medewerkers bij ons aan het juiste adres om de veiligheid van jullie bedrijf te optimaliseren. En daarom noemen wij onszelf dé rentmeester van veiligheid van Appingedam en omstreken!

Certificeringen